Hoppa till huvudinnehåll

Poolen

Simträning i bassäng för alla hundar

Träning i vatten är en rolig stimulerande lek, populär och effektiv träningsform för hund. Som rehabilitering medför den, då den utförs korrekt, ofta en förkortad konvalescenstid. I friskvårdssyfte är det en utmärkt träning som på många sätt förebygger skador och ohälsa, samt ett tidigt åldrande. Simning ger både ökad kondition och styrka, samtidigt som hunden får jobba med koordination, rörlighet och balans, använder man jetstrålen ökar motståndet i vattnet. Det är en kontrollerad motionsform som skonsamt bygger upp hundens kropp, utan belastning på lederna.

Vår bassäng är 6x3 meter och 1,30 m djup, uppvärmd till ca 24 grader varmt. Bassängen sköts med ett stort sandfilter och pumpar, och en viss del klor.

Arbetande hundar kan idag i mångt och mycket jämföras med elitidrottare. Simträning hjälper till att bygga upp den goda muskulaturen, styrka och koordination hunden behöver för att prestera optimalt.

Sällskapshunden får genom simträning utöva en rolig och mentalt stimulerande motionsform, som dessutom förebygger skador och ohälsa.

Hunden med ledproblem/artros behöver ofta stärka muskulaturen runt lederna, vilket simträning skonsamt gör. Ofta förhöjs hundens livskvalitet av simträningen, och eventuella framtida problem kan förebyggas.

För dig som önskar eget sim-körkort

Ett sim-körkort innebär att du vid fem tillfällen, tillsammans med instruktör, får lära dig simma din hund på egen hand.

Vi går igenom hur bassängen fungerar, samt städ- och säkerhetsrutiner. För de allra flesta räcker det med fem tillfällen för att hunden ska känna sig trygg i bassängen, men som med allt annat är det individuellt. Vissa hundar kan behöva någon gång extra för att det ska fungera på ett bra sätt.

Under utbildningen lär du dig hur du kan simma just din hund på bästa sätt. Vi går igenom olika tekniker och sätt att simma hunden för att den ska få en optimal effekt. Vid slutet av utbildningen får du även ett simträningsupplägg så att du kan fortsätta simma på egen hand med goda förutsättningar.

Efter taget sim-körkort kan du fortsätta sim träna din hund på egen hand, med bokning via bokningssystemet.

Priser & Villkor

Månadskort på 5 gånger 1325 kr 5 sim timmar/månad
Månadskort på 10 gånger 2550 kr 10 sim timmar. Giltligt i 3 månader.
Frisim (ett tillfälle): 275 kr/tillfälle 45 min.
Sim-körkort med instruktör under 5 tillfällen 375 kr/gång på 45 min.

  • Månadskorten är personliga och kan inte överlåtas.
  • Det är inte tillåtet att simma hundar utöver familjens egna.
  • Av/ombokning skall ske i så god tid som möjligt, så att andra frisimmare har möjlighet att utnyttja tiden. Avbokning som sker senare än 24 h innan bokad tid räknas som förbrukad.
  • Om din hund blir sjuk/skadad finns det möjlighet att frysa ditt månadskort. Detta kräver ett veterinärintyg/utlåtande om varför din hund inte kan simma.
  • Max tid för att frysa ett månadskort är 6 månader från dagen din hund insjuknade.
  • Outnyttjade månadskort återbetalas inte.
  • Alla månadskort är giltiga en månad fr.o.m. inköpsdatum.

Tid i poolen är 45 minuter sim, 15 min torkning av hund, och återställning i poolrummet.
Hund duschas av innan och efter bad, eftersom vi har klor i vattnet.
Medtag flytväst, handduk eller badrock om ni har till er vän, finns möjlighet att låna flytväst.
Vi har en kraftig tork-fön, som är monterad på väggen.
Frisim gäller återställning och renhållning runt fria ytor och badkar.
Vi kommer att debitera 500 kr om det inte är ordning och rent i poolrummet.

Betalning sker till Swish 0703 30 22 26 med märkning pool, tid och datum, Gäller det månadskort på 5 eller 10 gånger, så märk 5 eller 10 gånger på betalning.

Våra öppettider i poolen är kl. 09,00 – 22,00

Alla tidsbokningar görs under boka pool.

Torkhandduk & Badrockar

Superabsorberande handduk som torkar mycket effektivt, och badrockar i alla storlekar, roliga leksaker som flyter finns i vår Hundshop.