Birgitta & Kent

Drömmen om ett eget hundhotell blev verklighet 2012 efter många års funderingar. Vi som har byggt upp detta är Birgitta och Kent, som i många år hållit på med hundar. Vi är två aktiva mäniskor som älskar dessa underbara djur, våra fyrbenta vänner. Själva har vi i dag två Golden Retriever; två hanar och en Keeshound; en tik. Vi tränar aktivt Jaktapportering, Rallylydnad och Spår. Det har blivit en del utställningar också. Vi har även kennel, som vi startade år 1995. Det blev några kullar på våra Golden samt Schäfer, som blev ledarhundar, där vi samarbetade med Lions ledarhundskola i Norge på den tiden. Kent har utbildning på tjänstehundar samt instruktör- och dressyrutbildning.

Drömhotellet med högsta standard

Nu driver vi vårt drömställe för alla hundar när ni åker på semester. Vi byggde ett hus efter egna ritningar, så det är planerat efter vårt tänkande att så här vill vi att våra hundar bor när vi själva åker på semester. Vi ville inte att det skulle vara en box, utan ett riktigt rum för era hundar. Varje rum har en säng samt matbar. Det är klinker på golven, givetvis med vattenburen golvvärme. Hotellet består av 15 stycken underbara rum med mycket ljusinsläpp från fönster samt behagligt ljus från lampor. Vi valde mekanisk ventilation i anläggningen, vilket är bra, för vi har även ett stort duschrum med badkar, så ingen fukt blir kvar efter duschning. Vi har också diskmaskin, så att vi kan hålla mat- och vattenskålar rena och fräscha.

Aktiviteter & utevistelse

Alla kunder som anlitat oss, tycker att det är ett underbart drömhotell där de kan lämna sina hundar när semester är bokad. Vi har inga rastgårdar med luckor från hotellet, utan här kommer vi att ta ut hunden för rastning fyra gånger om dagen. Vi har flera aktiveringshagar där vi kan leka med hunden eller där hunden bara kan vara.

Drömläge & nära till allt

Vårat drömhotell ligger på en udde i Härryda kommun med Björkesjön runt oss. Vi har en egen strand med en brygga på 17 meter, som är väldigt bra för att träna hundsim på våren och sommaren. Vi tränar vattenapportering med våra egna hundar, de älskar det. Vi har 8 min till Landvetter Flygplats samt 20 min till Göteborg, 17 min till Lerum, 30 min till Borås, så vi ligger väldigt nära många orter.

Välkommen att titta på hotellet!

Kontakta oss för att boka ett besök, så visar vi dig gärna runt och berättar om de rutiner m.m. som vi har. Ni är välkomna, du och din fyrbenta vän!